Flyer van Wolkenveld, najaarsproductie van jeugdtheater Litoziekla* vzw, gespeeld door de oudste jongeren van deze vereniging

Na het grote succes van Edgar, de coproductie met Stichting de Mol, staat Jeugdtheater LITOZIEKLA*vzw weer klaar met een frisse productie! In de fysieke theatervoorstelling Wolkenveld laten twee jeugdige regisseurs en zeven jonge acteurs het publiek kennis maken met de wereld van de jeugd, maar vooral herinneren zij het publiek aan deze grappige, sombere, vrolijke, onschuldige maar ook vaak harde periode in ieders leven.

Voor regisseurs Brandon Lagaert en Emma Vander Bracht ligt deze periode nog vers in het geheugen: in feite leven ze er nog steeds in. “Het is heel boeiend om te zien hoe de kindertijd van heel veel verschillende mensen toch heel veel gelijkenissen vertoont. Hoe eenvoudig de wereld lijkt door een kinderbril, hoe weinig keuzes er moeten gemaakt worden. Even boeiend is echter hoe het patroon van herkenbare spelletjes, liedjes, problemen en wereldbeelden op elk moment kan doorbroken worden door een onverwachte, unieke herinneringen en situaties!”

Bij Wolkenveld gaan we iets anders te werk dan onze standaard productie. De voorstelling zweeft in de schemerzone tussen theater, dans en perfomance en is dan ook veel fysieker dan gewoonlijk. De voorstelling wordt gespeeld door onze oudste ledengroep en in het regieproces werken we nauw met hen samen; dit is evenveel hun verhaal als het onze.