Op zaterdag 22 september organiseert Jeugdtheater Litoziekla*vzw de startdag voor het nieuwe werkjaar 2018-2019. Na een lange vakantie en enkele intensieve vergaderingen zijn we als bestuur klaar om de planning van het komende werkjaar (het drieëndertigste al!) uit de doeken te doen!

Bij deze willen we jullie van harte uitnodigen om deel te nemen aan de startdag. Of je nu al een oudgediende bent of iemand die graag lid wil worden of gewoon wat meer informatie over Litoziekla wil, iedereen is meer dan welkom!

Praktisch: overzicht van de dag

De startdag gaat door in KBO Bevere (Kortrijkstraat 3, 9700 Oudenaarde) en duurt ongeveer van 14u tot en met 17u. Als afsluiter krijgt iedereen de kans om al een eerste keer te schitteren op het podium tijdens een toonmoment dat die namiddag ineengestoken wordt.

Tijdschema

  • 14u: begin van de startdag
  • 14u15: presentatie van de werking van Jeugdtheater Litoziekla*vzw en het werkjaar 2018-2019
  • 14u45: inschrijfmoment (zie hieronder)
  • 15u: kennismaking + theateractiviteit voor de jongeren en receptie/’vergadering’ voor de ouders (zie hieronder)
  • 17u: toonmoment en einde van de startdag

Op de startdag zullen we ook al de kalender met voorstellingen en activiteiten overlopen, dus neem alvast je agenda mee! En neem ook je ouders mee! Lees verder om te weten waarom.

Inschrijven: Litoziekla* wants you!

Je kan lid worden van Jeugdtheater Litoziekla*vzw zodra je tien jaar bent of vóór 1 januari 2019 nog tien jaar wordt. Dat betekent dat iedereen geboren in 2008 of vroeger een kandidaat-lid is. Aangezien we voor komend werkjaar met een heleboel geïnteresseerden zitten, zien we ons genoodzaakt om opnieuw enkele regels toe te passen bij de inschrijvingen.

Op de startdag zullen enkel diegenen die vorig jaar al lid waren van Litoziekla* zich opnieuw kunnen inschrijven. De anderen kunnen zich op de wachtlijst aanmelden. Zodra de inschrijvingen van de leden van vorig jaar zijn afgerond, kijken we wie vervolgens in aanmerking komt om ook nog lid te worden. Daarbij hanteren we volgende criteria in volgorde van belang:

  1. Eerst wie al meegegaan is met de Entr’actstage van 2018
  2. Vervolgens wie een broer of zus heeft die al sinds vorig werkjaar lid is van Jeugdtheater Litoziekla*vzw
  3. Daarna de andere kandidaat-leden

Mensen op de wachtlijst krijgen later een link doorgestuurd waarop ze zich kunnen inschrijven. Het liefst van allemaal zouden we natuurlijk iedereen toelaten. Helaas moeten we voor een praktische regeling en om alle leden een kans tot spelen te geven een inschrijfstop hanteren. Zodra die is bereikt kunnen we dus jammer genoeg niemand meer toelaten voor dit werkjaar.

Was je vorig jaar al lid en wil je je opnieuw inschrijven, maar kan je niet op de startdag aanwezig zijn? Geen paniek, geef ons door dat je niet aanwezig kan zijn en dan sturen wij jou een link naar het inschrijvingsformulier door.

Voor de eventuele kandidaat-leden die al wat willen weten hoe Litoziekla* precies werkt nodigen we je uit om verder rond te snuffelen op de website!

Vergadering ouders

Op 22 september zouden we ook graag alle ouders verwelkomen, ook die van wie hun kind al de werking van Litoziekla* kent. Ieder jaar kunnen we namelijk op veel hulp van enkele ouders rekenen voor het maken van decorstukken en kostuums (waarvoor oprecht oneindig veel dank!). Voor komend werkjaar zouden we graag dat team van Handige Harry’s en Vaardige Vera’s wat zien uitbreiden en daarom zijn we op zoek naar ouders die zich daar eventueel mee zouden willen bezighouden.

Terwijl de kinderen met elkaar kennismaken rond 14u45 willen we met het bestuur tijdens een hapje en een drankje eens polsen wie zou willen helpen bij de voorstelling. Dan kunnen wij als bestuur ook naar de ouders toe communiceren wat er allemaal te gebeuren staat voor de komende voorstellingen. Zien we jullie daar?

Tot op de startdag!